Supernytt

Populært med Grand Theft Auto V

Byggespillet «Minecraft» er det mest populære spillet blant gutter mellom 12 og 14 år, mens det mye omtalte spillet «Grand Theft Auto V» topper listen til dem mellom 15 og 17 år.

Det viser en undersøkelse Medietilsynet (som blant annet setter aldersgrenser på fimer) har gjort ved å be 500 gutter i alderen 12 til 17 år om å svare på sju spørsmål om sine spillevaner.

Ser man på hvilke titler guttene spiller mest, er de yngste opptatt av å utvikle spillfigurer. De eldre i undersøkelsen ønsker i større grad spill satt i verdener hvor fortellingen står i fokus.

– Det mest overraskende er nok at valg av spilltitler er ganske likt på tvers av alder og spilletid. Selv om interessen og tidsbruken varierer, ser det ut til at man uavhengig deltar i den samme overordnede spillkulturen, sier Khalid Azam, ansvarlig for undersøkelsen hos Medietilsynet.

Nesten en av tre av de spurte – 32,3 prosent – sier at de spiller mellom to og fire timer per dag. Nesten 6 av 10 norske gutter sier dataspill er en viktig eller svært viktig del av livet. En av ti har det som sin viktigste hobby, viser undersøkelsen.

Guttene sier konkurranse, utfordringer og det sosiale er de viktigste grunnene til hvorfor de spiller.

Hvorfor spiller du, og hva liker du å spille?

 

 

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!