Supernytt

Ranet 92 år gammel dame

To væpna og maskerte personer har ranet en 92 år gammel dame i Orkdal i Trøndelag.

– Mor ringte meg og satt tapet fast på kjøkkenet. Det var akkurat som på film. Det var helt uvirkelig, sier sønn Per Arne Lysevoll til NRK.

Sønnen forlot huset litt før klokken åtte i går morges. 45 minutter senere ringte moren og fortalte hun hadde blitt ranet.

-Hun hadde fått løs en hånd slik at hun fikk tak i mobiltelefonen som lå på benken ved siden av henne, sier Lysevoll, som var den som slapp henne fri etter 45 minutter. Sønnen forteller at moren er ved godt mot.

– Mor var forbausende rolig. Det virket som om hun var litt i sjokk, men ellers virket hun veldig oppegående, sier Lysevoll.

Ingen er foreløpig pågrepet i saken, men politiet jobber med å finne ut av det. Politiet sier ranerne snakket norsk.

Politiet har mottatt flere tips fra publikum etter ranet i Orkdal. De følger opp flere tips om biler og biltyper som kan ha befunnet seg i området ved ranstidspunktet.

Hva gjør du om du blir ranet?

Politiet sier at det er viktig at du leverer fra deg det som ranerne vil ha. De sier at gjenstander kan bli erstattet og at de ikke er verdt å bli skadet for.

Om du opplever å bli ranet er det viktig å fortelle det til politiet, eller til noen andre voksne som du stole på, som kan hjelpe deg med å anmelde saken.

I Norge kan ran straffes med opp til 5 år i fengsel, avhengig av hvor grovt ranet er.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!