Supernytt

Hoggormen kommer om våren

Hoggormen blir ofte synlig i naturen når det er sol og varmt.

– Mest orm er det når det er godt og varmt og sol. Ormen liker seg også best der det er tørt, han er ikke så glad i fuktige områder.

Det forklarer veterinær Olav Birkeland.

Hvis du er redd for hoggorm, kan du gjerne lage lyd når du går i områder hvor det kan være hoggorm. Det skremmer den trolig bort. Du kan også rasle med en stokk.

Hoggormen er ikke aggressiv, og når den skjønner at  mennesker er i nærheten, satser den ofte på at kamuflasjefargene skjuler den før den prøver å flykte.

Du kan komme så tett innpå som et par meter før den stikker av. Dersom hoggormen ikke har noen mulighet til å komme seg unna, vil den normalt først krølle seg sammen og hvese, som en siste advarsel.

Det er bare hvis den blir overrasket eller provosert og er uten mulighet til å flykte at den vil bite.

Dette kommer trolig av at det er energikrevende å lage gift, og at den har behov for å spare energi. På grunn av at den har en tendens til å stole på at kamuflasjen fungerer, er den ofte lett å ta livet av for mennesker som ønsker det.

Men husk at hoggorm er et fredet dyr, så det er egentlig ikke lov å drepe den, med mindre den angriper deg.

– God tilgang på gnagere har gjort at hoggormen formerer seg godt og dermed blir det mange hoggorm i år, sier veterinær Olav Birkeland.

Kilde: Wikipedia.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!