Supernytt

Petter Northug innrømmer promillekjøring

Skiløperen Petter Northug var i en alvorlig bilulykke i Trondheim helgen. Han og en annen mann kjørte for fort etter å ha drukket alkohol, og havnet til slutt i autovernet. Bilen ble totalvrak, mens de klarte seg.

– Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser, sier Petter Northug i en pressemelding.

Han innrømmer at det var han selv som kjørte bilen.

- Jeg vet at jeg er et forbilde for mange unge, og erkjenner fullt og helt at jeg ikke har oppført meg slik et forbilde skal. Jeg vil beklage overfor alle disse, og overfor alle de som nå er skuffet over meg, fortsetter han i pressemeldingen.

Statsminister Erna Solberg synes promillekjøringen er trist.

Straff

Både Petter Northug og den andre mannen er siktet for promillekjøring, som betyr at politiet mener de har gjort noe straffbart og vil undersøke saken nærmere.

Straffen er enda ikke sikker, men kan bli både bøter og fengsel. Det er resultatene fra blodprøvene, som viser hvor fulle de var, som vil avgjøre hvor streng straffen blir.

Politiet mener Petter Northug skal ha hatt større fart enn 40 kilometer i timen da han krasjet. Foto: NTB scanpix

Politiet mener Petter Northug skal ha hatt større fart enn 40 kilometer i timen da han krasjet. Foto: NTB scanpix

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!