Supernytt

– Nesten borgerkrig i Ukraina

Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier sier situasjonen i Ukraina ikke er langt unna hva man kan kalle en borgerkrig.

– De blodige bildene vi har sett fra Odsessa i Ukraina viser at dette ikke er langt fra en krig mellom landets innbyggere. Krangelen har nå nådd et nivå som vi inntil nylig ikke trodde var mulig, sier han i følge.

Også Frankrikes president François Hollande frykter at det kan bli borgerkrig i Ukraina dersom presidentvalget i landet ikke gjennomføres som planlagt senere i måneden.

– Dersom det ikke blir valg, står vi overfor kaos og en fare for borgerkrig, sier presidenten.

Han mener Russlands president Vladimir Putin håper at det ikke blir noe av valget i nabolandet. Storbritannias utenriksminister William Hague mener Putin vil prøve å stoppe valget.

– Det ser ut til at Russland har bestemt seg for å ødelegge for valget. Ukrainerne har lov til å velge sin egen regjering, en egen president og et fritt og demokratisk valg, sier Hague.

Mandag var det sammenstøt mellom bevæpnede mennesker som vil samarbeide med Russland og ukrainsk militære i byen Slavjansk. Ifølge ukrainske myndigheter mistet minst 34 personer livet i kampene.

Kilde: Norsk Telegrambyrå.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!