Supernytt

Det kan bli forbudt å tigge i Norge

Neste år kan det bli forbudt å tigge over hele landet. Regjeringen vil la norske kommuner bestemme om det skal være lov å tigge.

– Vi går inn for å tillate lokale forbud allerede i sommer. Videre har vi bedt Regjeringen om å starte en utredning av et nasjonalt forbud, sier politiker Ulf Leirstein i Fremskrittspartiet. Han jobber på Stortinget.

– Vi har arbeidet for et nasjonalt forbud lenge. Nå blir det enkelt og greit for kommunene, sier Jenny Klinge, som er politiker for Senterpartiet på Stortinget.

Hun understreker at de har lagt stor vekt på at dersom en kommune skal vedta forbudet, må de også arbeide med å hjelpe tiggerne, enten de trenger hjelp til jobb eller bolig. Hun tror også kriminalitet knyttet til tigging vil bli mindre med et forbud.

Mens politiet er glad for et tiggeforbud, mener Kirken at det er galt å forby tigging.

– Vi syns det er galt å forby folk å be om hjelp, og det er utgangspunktet for det aller meste av den tiggingen som foregår. Dette er mennesker i en svak og vanskelig situasjon, sier fungerende biskop i Oslo, Trond Bakkevig.

 

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!