Supernytt
Nora Heitmann fra før hun ble syk. Nå rører hun voksne og barn med sin blogg om kreft.

– Jeg husker ikke hvordan det er å være frisk

Nora Heitmann (14) blogger om det å ha kreft.

– Jeg tenkte på døden i starten. Da slo det meg at dette kunne gå riktig galt, men så tenkte jeg ikke noe mer på det, sier Nora Heitmann.

Hun er 14 år og har lymfekreft.

Sammen med mamma Vibeke Hansen har hun reist fra Borkenes i Kvæfjord kommune til sykehuset i Tromsø. Det er her alle barn i Nord-Norge med kreft får behandling.

Se Noras egne bilder, og hør henne fortelle om livet sitt:

 

 

Måtte få ut tankene

 

– Da jeg ble syk foreslo mamma at jeg kunne bruke bloggen som en plass der jeg kunne få ut tankene mine. Jeg bestemte meg for å prøve det. Hvis det ikke føltes riktig å dele noe så personlig, kunne jeg jo bare slutte, forteller hun.

– Men jeg fikk kjemperespons fra folk. Støtten var enorm. Jeg har også fått mange nye lesere, både voksne og unge. Andre med kreft har tatt kontakt og fortalt at de kjenner seg igjen i det jeg skriver. Friske mennesker sier at de har fått et nytt syn på livet sitt når de har lest bloggen min. At de setter mer pris på å være frisk. Det har hjulpet meg veldig.

Likevel deler hun ikke alt på bloggen. Den siste tiden har hun ikke publisert bilder som viser for mye av hvordan hun ser ut nå.

 

Nora og mamma - Nora Heitmann sammen med mamma Vibeke Hansen. Hun har fulgt datteren sin gjennom hele sykdomsperioden. - Foto: Privat /

Nora Heitmann sammen med mamma Vibeke Hansen. Hun har fulgt datteren sin gjennom hele sykdomsperioden.FOTO: PRIVAT 

 

Fire av fem overlever

 

Ifølge Trond Flægstad, overlege på barneavdelingen på UNN og spesialist på kreft hos barn, er prognosene gode for at barn som rammes av kreft vil overleve. Fire av fem som rammes kommer seg gjennom det.

– Noen får bivirkninger, men de fleste blir helt friske. Dette er fordi krefttypene som vanligvis rammer barn lar seg behandle med cellegift, og barn tåler cellegift mye bedre enn voksne, sier han.

Nora Heitmann føler seg sikker på at den dagen kommer, at hun også skal bli frisk.

– Vi har sagt at vi setter ting på vent dette halve året, så får vi ta igjen alt når jeg blir frisk. Jeg gleder meg til å ha en normal dag igjen. Det høres kanskje rart ut, men jeg gleder meg til å stå opp tidlig og gå på skolen. Til å være sosial igjen, sier Nora.

– Også har jeg lovet bestefar at jeg skal gå masse på tur med han.

 Skal du fortsette å skrive blogg når du blir frisk?

 Jeg har så mye jeg vil gjøre og så mange jeg vil være sammen med, så jeg vet ikke om jeg får tid.

Lymfekreft
  • Lymfekreft kan deles inn i to varianter: Hodgkins lymfom og Non-Hodgkins lymfom.
  • Sykdommen behandles som regel med en kombinasjon av stråle- og cellegiftbehandling.
  • Hodgkins lymfom oppstår ofte i 20-30-årsalderen. Non-Hodgkins lymfom oppstår oftest i 40-50-årsalderen.

Kilde: kreftforeningen.no

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!