Supernytt

Lærerne streiker!

I dag ble det klart: Titusener av lærere i grunnskolen vil gå ut i streik fra skolestart. Disse lærerne er organisert i Utdanningsforbundet, og grunnen til at de streiker et at de er misfornøyd med at de må være 7,5 timer på skolen hver dag. I dag er det nemlig sånn at de kan velge selv hvor mye de vil være på skolen utenom undervisningen.

Hvilke skoler som blir tatt ut i streik fra skolestart, vet vi ikke i dag.

Tre andre fagforeninger som også organiserer lærere har allerede sagt nei til dette, og nå som Utdanningsforbundet også sier nei, kan over 100.000 lærere kan bli tatt ut i streik i august.

Det er Staten som har forhandlet med lærerne om hvordan arbeidsdagen skal være. Nå sier altså lærerne nei til forslaget. Staten kan imidlertid bestemme at sånn blir det likevel, men lærerne vil prøve å overbevise Staten om hva som er riktig ved å streike.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!