Supernytt

Strandkrabber er godt å spise

Havforsker Torjan Bodvin sier at strandkrabbene som barn pleier å fange, er gode å spise. 

– De voksne er helt ubrukelige til den fangsten, så overlat det heller til ungene. De under ti år er de beste, sier den matglade havforskeren med et smil i skjegget.

Har du noen gang spist en strandkrabbe?

 

Havforskerens strandkrabbesuppe

 

Havforsker og hobbykokk Anders Hjelmert gir deg den beste oppskrifta på strandkrabbesuppe.

SLIK GJØR DU

Chili og hvitløken freses i litt olje - et par dl halvtørr hvitvin skal surre med.

Krabbene has i kokende vann og bringes til kok igjen et par minutter. Har man god tid kan man ta dem opp, avkjøle, ta av skall og fjerne gjellene. Hvis ikke, ta dem opp, avkjøl og knus dem i et klede.

De knuste krabbene siles tilbake i kraften. Øs over kraften i silen for å få ut mest mulig smak. Ha i fiskekraft og trekk/reduser til smaken er passe sterk.

Ha i frest chili og hvitløk, tomatpuré og resten av grønnsakene. Smak til med tabasko, kvernet pepper og ev. litt surt/søtt før servering.

Serveres med focaccia eller annet brød.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!