Supernytt

Tre israelske tenåringer funnet døde

De tre tenåringene som ble meldt savnet den 12. juni i nærheten av Hebron på Vestbredden, ble mandag kveld funnet døde. 

Det israelske forsvaret sier at de tre ungdommene er funnet døde, og at de skal ha blitt drept. 16 år gamle Naftali Frenkel og Gilad Shaar, og 19 år gamle Eyal Yifrach, som er bosettere på Vestbredden, ble sist sett i et kryss ved Hebron. Skoleelevene holdt på å haike fra Betlehem til Hebron.

Tenåringene er israelske bosettere på Vestbredden. Det betyr at de bor på et område hvor de ikke har lov til å bo og være i følge internasjonale myndigheter.

– Jeg ble veldig lei meg da jeg hørte at de er drept av Hamas-terrorister, sier Israels forsvarsminister Danny Danon. Han varsler nå om en militæroperasjon for å «utrydde Hamas», og i natt bombet Israel flere steder i Palestina.

Hamas vant for noen år siden valget i Palestina (Vestbredden er en del av Palestina) og er en blanding av et politisk parti og en militær organisasjon. Israel og USA mener Hamas er terrorister, men mange land, som Norge, mener ikke at Hamas er terrorister.

Utenriksminister Børge Brende i Norge ber partene om ikke å drepe flere uskyldige mennesker nå.

Hamas har flere ganger nektet for at de har drept tenåringene. Likevel har Israel drept seks palestinere samtidig som de har lett etter tenåringene.

 

Kilde: AFP,

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!