Supernytt
FORTSETTER: Bombeangrep sett på den nordlige delen av Gazastripen søndag. Lørdag og søndag spredte Israel flygeblader hvor de ba innbyggere nord på Gazastripen å forlate hjemmene sine før de skulle angripe

Dødstallene stiger i Gaza

En ti år gammel gutt er blant de drepte på Gazastripen så langt i dag. Han er en av 205 mennesker som har mistet livet der siden Israel i forrige uke startet bombingen.

De som styrer Israel liker ikke Hamas, palestinernes ledere i Gaza. Hamas skyter nemlig raketter mot Israel. Det gjør at mange i Israel må leve i frykt.

Ingen steder å gjemme seg

Israel sier de slipper bomber over Gaza fordi de vil ødelegge Hamas og deres våpen. Det vanskelige er at Gaza er et lite område (på størrelse med Oslo). Så når det slippes bomber der, dør også helt uskyldige mennesker. For på Gaza finnes det ikke tilfluktsrom der barn og voksne kan gjemme seg for bombene.

Vil ha fred, men får det ikke til

Mange palestinere og israelere ønsker å leve i fred med hverandre, men lederne er veldig uenige om hvilke landområder som skal tilhøre hvem. Israel og Hamas har frem til nå ikke blitt enige om en våpenhvile. Derfor fortsetter bombingen.

Lær mer: Konflikten mellom Israel og palestinerne.

Foto: MOHAMMED SALEM / Reuters. Mange hus ødelagte: Hele 710 hus er lagt i grus siden bombingen startet. Mange har blitt hjemløse.

Foto: MOHAMMED SALEM / Reuters. Mange hus ødelagte: Hele 710 hus er lagt i grus siden bombingen startet. Mange har blitt hjemløse.

Israel og palestinerne
  • I 1947 godkjente FN at området skulle deles mellom jøder og palestinere.
  • Siden den gang har det vært mange kriger over landområdene. Lederne for Israel og palestinerne klarer ikke å bli enige om hvem som skal eie hva.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!