Supernytt

Emir (11) fikk brev fra Obama

Emir Frantzen al Hariri er fra Bergen, men flyttet til USA med familien i fjor. Flere nyheter om skyting på skoler og andre steder hvor uskyldige mennesker ble drept, gjorde 11-åringen bekymret. Derfor skrev han brev til presidenten i USA, Barack Obama.

Men hva skrev han i brevet?

- Jeg skrev at jeg synes det er forferdelig, og at det ikke bør være så lett å få tak i et våpen. Jeg fortalte også at jeg var fra Norge, der det er streng kontroll på hvem som har våpen. Jeg foreslo at kanskje også USA kunne være litt strengere når det gjelder våpen, forteller Emir.

Emir trodde ikke han kom til å få svar, så han ble veldig overrasket da det dukket opp et brev og et signert bilde fra selveste Obama. I brevet skriver presidenten at han synes Emir er modig, og at han lover å arbeide for å holde amerikanske klasserom trygge.

- Jeg ble utrolig glad da jeg fikk svar. Like glad som når jeg har bursdag. Jeg liker Obama godt og synes han har gjort bra ting for USA, forteller Emir.

Har du noen gang skrevet brev til en berømt person? Fikk du svar?

Emir viser stolt fram brevet og bildet han fikk av Obama. Her er 11-åringen sammen med mor og lillebror. Foto: Privat

Emir viser stolt fram brevet og bildet han fikk av Obama. Her er 11-åringen sammen med mor og lillebror. Foto: Privat

 

Viste du at...
  • Obama har en hund som heter Bo?
  • Malia (15 år)  og Natasha (12 år) er Obamas døtre?
  • Konen til Obama heter Michelle?

 

Del din mening!