Supernytt

Derfor er det viktig å bruke solkrem

I helgen er det spådd sol og fint vær i nesten hele landet. Når solen skinner fra en skyfri himmel, er det godt og deilig å være utendørs. Men det kan også være litt farlig.

Hva er greien med solkrem? 

Nordmenn ligger i verdenstoppen når det kommer til hudkreft. Derfor er det viktig å beskytte seg mot solen med solkrem enten man er i Norge eller i utlandet. Solkrem beskytter nemlig huden mot farlige stråler i solen. Hvis solen er sterk, sier eksperter at man kan få skader på huden etter bare 15 minutter.

I tillegg til å bruke solkrem, kan det være lurt å unngå direkte sol i lange perioder mellom klokken 12 og 15 (for da er den sterkest). I tillegg beskytter klær og solhatt godt. Det er heller ikke dumt å ta en pause fra solen og leke litt i skyggen.

Har du noen gang blitt solbrent? 

Viste du at...
  • D-vitamin kalles solskinnsvitaminet? 
  • De farlige strålene fra solen heter "ultrafiolett stråling"
  • Når huden skal beskytte deg i solen, så blir den brun.
  • Mennesker som er mørke i huden kan også bli solbrente.

Del din mening!