Supernytt

Sirkusartist med høydeskrekk

Sirkusartist Karoline Aamås fra Volda svever høyt over bakken i et tau når hun er på jobb.

Lar seg ikke stoppe

Karoline er en av få norske sirkusartister. Etter et år på sirkuslinje på Fjordane folkehøgskole var hun hektet. I dag lever Karoline av å sveve høyt over bakken som sirkusartist. Men det var ingen selvfølge.

-  Jeg er født med høydeskrekk og bestemte meg rett og slett for at jeg skulle overvinne frykten min for høyder. Jeg bestemte meg for å overkomme mine egne grenser, sier Karoline og ler. 26-åringen er ikke redd for utfordringer.

- Hvis jeg møter en utfordring, så sier jeg til meg selv at dette skal gå bra, jeg skal ikke la min egen frykt stoppe meg fra å gjøre noe. Andre skal heller ikke få bestemme hva jeg skal gjøre eller ikke.

Ikke redd

Selv om Karoline hver dag henger flere meter oppe i luften, ofte usikret, er hun sjelden redd.

- Hvis jeg føler det er en risiko for at jeg detter ned, da har jeg en tjukkas under meg.

For foreldrene er det en blandet opplevelse å se datteren gjøre farlige triks i luften.

-   Pappa synes det er kult, mamma uroer seg litt, forteller Karoline.

Karline fra Volda har valgte å følge lidenskapen og satse på drømmen sin. I dag er hun tauartist. Foto: Einar Kling-Odencrants

Karline fra Volda har valgte å følge lidenskapen og satse på drømmen sin. I dag er hun tauartist. Foto: Einar Kling-Odencrants

Del din mening!