Supernytt

Foreldrene jobber i krigssoner i utlandet

De har alle en mor eller en far som jobber i utlandet på steder der det er, eller har vært krig. I sommeren møttes de på en leir for å være med andre barn som har det på samme måte.

Jobber der det er krig eller har vært krig

De heter veteraner, personer som jobber i Forsvaret her hjemme, men som har vært sendt til utlandet for å hjelpe til med å skape fred, eller bevare fred i et land der det har vært krig.

Fedrene til både Jacob (13) og Håkon (13) jobber i Forsvaret og har vært i krigssoner i utlandet. Når de er borte hender det at guttene er redde for hva som kan skje med fedrene sine.

– Jeg er litt redd for at det skal skje noe med ham, da. Og at han kanskje ikke kommer tilbake eller noe, forteller Jacob.

Faren hans har arbeidet i Afghanistan, og til høsten reiser han for å jobbe i et annet land der det har vært krig. (Saken fortsetter under videoen fra leiren).


– Fint å møte dem som har det likedan

På Forsvarets veteransenter på Bæreia ved Kongsvinger har det denne sommeren vært arrangert leir for barn som har veteraner som foreldre.

På leiren har barna fått lære seg padling, orientering og hvordan de skal lage gapahuk.

Jacob synes det er fint å kunne møte andre barn som har det litt på samme måte som ham.

– På skolen må jeg liksom forklare det mye bedre og sånn, mens her så skjønner de det, liksom bedre hvordan jeg har det. Hvordan det er å være litt redd for det.

Del din mening!