Supernytt

Flere velger hunder som ikke er friske

Hunderaser med korte snuter som for eksempel mops, blir avlet fram på en måte som gjør at de kan få store helseplager.

Den korte snuten som blir flatere og flatere gjennom avl, gjør det vanskelig for hundene å puste. Det liker ikke dyrelege Jannicke Jæger. Hun sier at den korte snuten kan føre til alvorlige sykdommer for hunden.

Jannicke sier at det mange mennesker synes er søtt hos hunder, kan være en plage for hunden selv. Dyrelegen tror mange hundeeiere ikke er klar over plagene hundene kan ha.

Det er spesielt hunderaser med korte snuter som kan slite med helsen. Noen eksempler er engelsk- og fransk bulldog, mops, bostonterrier, pekingeser, shih-tzu, boxer og chihuahua.

– Det er helt horribelt at hunder blir avlet fram på en måte at de får helseproblemer, avslutter dyrelegen.

Boxer er en av hunderasene som kan ha helseproblemer på grunn av at nesen blir stadig mer sammenklemt. Foto/ Colourbox.com

Boxer er en av hunderasene som kan ha helseproblemer på grunn av at nesen blir stadig mer sammenklemt. Foto/ Colourbox.com

 

Fakta om hundeavl
  • De som driver med hundeavl ønsker av og til å forbedre eller forsterke trekk hos hunden. For eksempel kort snute, eller lange bein. 
  • Noen som avler fram hunderasen mops kan for eksempel bestemme at to hunder med veldig korte snuter skal ha valper sammen.
  • Resultatet blir da at valpene får veldig sammenklemte snuter. Mange folk synes de da er ekstra søte. Men en uheldig side ved å henge seg opp i hundens utseende, er at man ikke har tenkt på at de kan få alvorlige helseproblemer.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!