Supernytt

932 mennesker døde av ebola

932 mennesker har foreløpig dødd som følge av ebola i Vest-Afrika. Bare i helgen tok viruset 45 liv. I tillegg er 1.711 mennesker smittet av ebola.

Dette viser tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO). Vi trenger imidlertid ikke å være bekymret for ebola i Norge.

Det var i landet Zaire ebola ble oppdaget for aller første gang i 1976, altså for nesten 40 år siden. I februar i år var det igjen mange som hadde blitt smittet av ebola i Guinea. Foreløpig har viruset spredt seg til landene Liberia, Sierra Leone og Nigeria i Vest-Afrika. 

Ebola fører til høy feber, svekket nyre- og leverfunksjon og i noen tilfeller indre og ytre blødninger. Det finnes ingen medisiner mot sykdommen som har god effekt. Ebola er svært smittsomt og mellom 40 og 90 prosent av de som smittes dør av sykdommen.

Det er aldri rapport ebola hos reisende til eller fra Norge, og det er veldig liten risiko for at viruset kan komme til Norge også nå. 

- Skulle et tilfelle dukke opp i Norge hos en reisende som har vært i et område med ebola, vil personen bli raskt fulgt opp, og det er liten risiko for at sykdommen vil bre seg videre her i landet. Norge har også en god plan dersom dette skulle skje, sier overlege Siri Hauge ved Folkehelseinstituttet.

Det oppdages nå enkeltpersoner som er smittet av ebola på steder som New York og Madrid. Selv om enkeltpersoner har ebola også utenfor Vest-Afrika, trenger ingen være redd for å reise til for eksempel New York og Madrid.

Verdens helseorganisasjon sierdet heller ikke er farlig å reise til land hvor mange er smittet av ebola. Det betyr at du trygt kan reise til Vest-Afrika selv om mange der er smittet.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!