Supernytt

Flykter i frykt for nye kamper

Våpenhvilen mellom Israel og Palestina på Gazastripen er over. Nå flykter palestinere fra hjemmene sine i frykt for nye angrep fra Israel.
Fredag morgen ble det sendt nye raketter inn i Israel.

Våpenhvilen mellom Israel og palestinerne utløp klokken 7.

Allerede før klokken 7 sendte organisasjonen Hamas flere raketter mot Israel samtidig som de nektet å forlenge våpenhvilen. Men Hamas sier de vil delta i forhandlingene om fred.

– Vi vil ikke ha våpenhvile fordi Israel nekter å høre på kravene våre. Forhandlingene fortsetter i Kairo, sier Hamas-talsmann Fawzi Barhum.

Tusenvis flykter

Ifølge nyhetsbyrået AFP har tusenvis av palestinere flyktet fra hjemmene sine øst for Gaza by etter at våpenhvilen gikk ut. I Gaza er folk veldig urolige for hva som kommer til å skje i og med at det ikke er kommet til noen avtale.

Folk er redde nå for at kampene skal begynne på nytt og der NRK er i Gaza er det helt stille og det er ingen trafikk i gatene.

Israel angriper Palestina

Like etter våpenhvilen var over, ble det sendt minst fem raketter inn i Israel. Minst én rakett ble skutt ned av Israels rakettskjold 50 kilometer sør for Tel Aviv. Flere andre raketter landet i øde områder, ifølge det israelske forsvaret, som hevder at minst 10 raketter har blitt skutt mot Israel. Det er ikke meldt om noen skader etter rakettangrepet.

Nå har Israel varslet nye luftangrep mot Palestina på grunn av disse rakettangrepene.  Statsminister Benjamin Netanyahu i Israel sier dte vil komme en «kraftig reaksjon».

Den 30 dager lange krigen på Gazastripen skal så langt ha kostet Israel i overkant av 9 milliarder norske kroner. 1.874 palestinere, de fleste av dem sivile, er blitt drept i krigen.

– Av de tre krigene i Gaza, har dette vært den lengste, mest dødelige og ødeleggende, sier UNICEFs representant i Palestina, June Kunugi.

Det antas at én av fire innbyggere på Gazastripen er jaget bort, 65.000 er hjemløse og 400.000 barn viser tegn til psykiske skader. Israel har opplyst at landet har mistet 64 av sine soldater og tre sivile. 

Kilde: Norsk Telegrambyrå (NTB).

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!