Supernytt

Flyktningtragedie i Nord-Irak

Islamske ekstremister driver hundretusener av mennesker på flukt i Nord-Irak og sprer panikk i befolkningen. 40 barn har mistet livet, ifølge FNs barnefond.

Hjelpeorganisasjoner slår alarm om situasjonen etter en rekke meldinger om brutale overgrep fra den sunnimuslimske gruppen Den islamske staten, også kjent som ISIL.

– Ifølge FNs barnefond (UNICEF) døde disse barna fra på grunn av voldsbruk, fordriving og dehydrering (kroppen får for lite vann) de siste to dagene, heter det i en uttalelse.

– Familier som flyktet fra området, har behov for øyeblikkelig hjelp. Blant dem er 25.000 barn som er fanget i fjellene rundt Sinjar, og som trenger humanitær bistand som drikkevann og sanitære tjenester, ifølge fondet.

USA bomber Irak
USA har nå startet luftangrep mot opprørsgruppen ISIL i Nord-Irak. Det handler om å hjelpe flere tusen kvinner og barn i fjellene. Men om USA faktisk vil begynne å bombe i landet, er ikke bestemt.

Barak Obama understreket på en pressekonferanse i går at Iraks regjering har bedt USA om hjelp. USA kan ikke vende det døve øret til når det er mulig å avverge en massakre, framholdt presidenten.

Han gjør det imidlertid klart at det ikke blir aktuelt å sende amerikanske bakkestyrker tilbake til Irak.

– Selv om vi støtter irakerne når de slåss mot disse terroristene, vil ikke amerikanske styrker bli sendt tilbake for å kjempe i Irak, sa presidenten på pressekonferansen.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!