Supernytt

Gode tips på skoleveien

I disse dager begynner flere tusen barn på skolen for første gang. Mange har en skolevei med mye trafikk. Derfor er det viktig at både barn og bilister følger godt med.

Politiet ber de voksne som kjører bil om å være ekstra forsiktige i trafikken spesielt rundt skolestart. Men hva er det viktig at barn husker på når de skal komme seg til skolen? NAF (Norges automobil-forbund) har disse tipsene til barn.

Hvis du skal gå til skolen
Gå rolig på gangvei eller fortau. Bruk venstre side av veien om du må gå i kjørebanen, da ser du møtende biler best. Bruk refleks!

Hvis du sykler til skolen
Bruk helst sykkelbane eller fortau. Husk å sjekke at det er klart i kjørebanen før du sykler ned fra fortauet. Når du beveger deg ut i kjørebanen er du å regne som kjørende og må forholde deg til trafikkreglene som gjelder for kjørende. Bruk hjelm, lys og refleksvest!
Få med deg flere smarte sykkeltips og se video her.

Hvis du tar skolebuss til skolen
Vent rolig på bussholdeplassen til bussen har stoppet. Sitt riktig i setet når bussen er i fart.
Bruk sikkerhetssele om dette er montert i bussen.Dersom sjåføren må bråbremse og du sitter feil i stolen, kan du bli alvorlig skadet. Vent med å krysse veien til bussen har kjørt. Se deg til begge sider før du går over veien.

Hvis du blir kjørt til skolen
Bruk bilbelte. Alle i bilen skal ha belte. Barn under 150 cm skal bruke godkjent sikringsutstyr som er tilpasset barnet. De mellom 135 cm og 150 cm kan benytte bilens ordinære bilbelte dersom godkjent sikringsutstyr ikke finnes i bilen. Ikke løp fra bilen når du er sluppet av ved skolen.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!