Supernytt

Sánchez dyrest i Premier League

Alexis Sánchez er sommerens dyreste overgang til en Premier League-klubb. Han kostet 350 millioner kroner da Arsenal kjøpte han fra Barcelona.
Men det er Chelsea de fleste mener er den store overgangsvinneren i Premier League som starter i morgen.

Luis Suárez er borte, men den engelske toppdivisjonen står ikke tomhendt igjen for verdensstjerner. Bare i sommer er den blitt tilført profiler som Diego Costa (Chelsea), Cesc Fàbregas (Chelsea) og Alexis Sánchez (Arsenal).

Forventningene til trioen er enorme. Mange tror José Mourinho har gjort det som må til for å styre Chelsea til Premier League-tittelen.

– I Costa har Chelsea endelig fått på plass en spiss som scorer mål. De har kanskje også gjort ligaens beste kjøp ved å hente Fàbregas tilbake til Premier League. Han tilfører mye til Chelseas midtbane og kjenner London fra før, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad til NTB.

Storscorer

Med totalt 36 mål bidro Costa sterkt til at Atlético Madrid vant La Liga og tok seg helt til mesterligafinalen sist sesong. Den brasilianskfødte kraftspissen kostet Chelsea rundt 325 millioner kroner.

For Fàbregas skal London-klubben ha punget ut 245 millioner til Barcelona.

– I tillegg har Chelsea hentet Filipe Luís (fra Atlético). Han er en stor forsterkning på venstrebacken, mener Wikestad.

Chelsea har svidd av over 865 millioner kroner i sommer. Samtidig har blåtrøyene gjort meget god butikk på spillersalg. Med David Luiz (til PSG) og Romelu Lukaku (Everton) som de største salgene har Chelsea håvet inn 26 millioner mer enn klubben har kjøpt for.

Wenger satser

Arsenal var lenge kritisert for å være i overkant forsiktig på overgangsmarkedet, men i år har Arsène Wenger skumle planer. Franskmannen har forsterket stallen for over 710 millioner kroner – halvparten gikk med til å hente Alexis Sánchez fra Barcelona.

– Sánchez er en kanonkul overgang, for Wenger handler vanligvis ikke dyrt, sier tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt til NTB.

Tittelforsvarer Manchester City styrket mandag midtforsvaret ved å hente stopperen Eliaquim Mangala fra Porto. De himmelblå bladde opp 320 millioner kroner for franskmannen.

United-jakt

Manchester United sikret seg tidlig backtalentet Luke Shaw og midtbanespilleren Ander Herrera for 590 millioner kroner, men rødtrøyene er neppe ferdighandlet.

Under Louis van Gaals ledelse jakter storklubben revansj etter forrige sesongs miserable 7.-plass.

– Van Gaal har et fantastisk kontaktnett. Han leter nå febrilsk etter en ny midtstopper, sier Jan Åge Fjørtoft, som har spilt i Premier League og på det norske landslaget.

Heller ikke Liverpool har vært redd for å bruke penger. Etter salget av Luis Suárez har Anfield-laget handlet for over 1 milliard kroner. Tre av sju spillere er hentet fra Southampton: Adam Lallana, Dejan Lovren og Rickie Lambert.

Litt over to uker før det ikke lenger er lov å handle flere spillere i Premier League, er det brukt utrolige 6,5 milliarder kroner på spillerkjøp.

Kilde: NTB.

 

De 10 dyreste overgangene

 

  • * Alexis Sánchez, Arsenal (fra Barcelona): 350 mill. kroner
  • * Diego Costa, Chelsea (fra Atlético Madrid): 325 mill. kroner
  • * Eliaquim Mangala, Man. City (fra Porto): 320 mill. kroner
  • * Ander Herrera, Man. United (fra Athletic Bilbao): 305 mill. kroner
  • * Luke Shaw, Man. United (fra Southampton): 285 mill. kroner
  • * Romelu Lukaku, Everton (fra Chelsea): 315 mill. kroner
  • * Cesc Fàbregas, Chelsea (fra Barcelona): 245 mill. kroner
  • * Adam Lallana, Liverpool (fra Southampton): 243 mill. kroner
  • * Dejan Lovren, Liverpool (fra Southampton): 210 mill. kroner
  • * Lazar Markovic, Liverpool (fra Benfica): 185 mill. kroner

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!