Supernytt

Amelie får begynne på ballettskole

Ballett-talentet Amelie Skutle (12) fra Bærum får nå begynne på ballettskolen hun har drømt om.

Lenge så det ut til at hun likevel ikke fikk gå på danselinjen ved Ruseløkka ungdomsskole fordi Bærum kommune, hvor hun bor, ikke ville betale. Men nå sier Oslo kommune at de vil betale for henne.

– Det betyr alt for meg! Jeg har veldig lyst til å bli profesjonell ballettdanser når jeg blir stor, og nå får jeg sjansen til å utvikle meg, sier dansetalentet Amelie Skutle overlykkelig.

Amelie har danset med Den Norske Opera og Ballett i seks år, og dansen er veldig viktig for henne. Så viktig at de vurderte å flytte til Oslo for å få henne inn på danselinjen.

For Bærum ville ikke betale for de ekstra utgiftene plassen ville gi, selv om de har dekket musikk- og ballettskole for en rekke elever tidligere.

– Det var veldig rart og egentlig litt flaut fordi jeg bor i en annen kommune, og de vil ikke la meg fullføre det jeg har lyst til. Men nå jeg gleder meg skikkelig mye. Det er litt ubeskrivelig hvor glad jeg er, sier Amelie.

Politiker og utdanningsbyråd Anniken Hauglie (H) forteller at Amelie er hjertelig velkommen til å begynne på skolen.

– Oslo kommune er opptatt av å satse på talenter. Siden vi hadde en ledig plass og hun har klart opptaksprøvene, synes vi det er naturlig å gi henne plassen, sier Hauglie.

Å sende Amelie på ballettlinja i Oslo koster omtrent 160 000 kroner i året, mot 75 000 kroner for en ordinær skoleplass i Bærum.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!