Supernytt

Delfin hopper og leker i Vestfold

Delfinen hoppet rett utenfor sommerhytta i Vrengsensundet, som ligger mellom øyene og kommunene Nøtterøy og Tjøme i Vestfold. Også tidligere i sommer var det en delfin i Vrengensundet.

Tore Haug ved Havforskningsinstituttet sier til Fredriksstads Blad at de to vanligste delfinartene langs norskekysten er kvitnos og kvitskjeving. Men Haug forteller at det også kan ha vært en mer eksotisk art som kom på besøk.

– Det er ikke helt uvanlig at vi får høre om delfiner i Oslofjorden og langs norskekysten. Sør i Norge er det kvitskjeving som er mest vanlig, men vi har også sett mer eksotiske delfinarter i Oslofjorden de siste årene, sier han.

Reporter: Anders Skjerdingstad, foto: Roy Kenneth S. Jacobsen, redigerer: Roy Kenneth S. Jacobsen

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!