Supernytt

Ekspertene tror Chelsea vinner

De fleste ekspertene tror Chelsea vinner Premier League, som starter i morgen. Les om hva NRKs ekspert Thore Haugstad tror. Hva tror du?

Han tror Chelsea vinner serien foran Manchester City. Nummer tre blir Manchester United, Arsenal nummer fire og først på femte plass tror han Liverpool kommer. Samtidig skriver han:

Denne sesongen har minst fem lag kapasitet til å vinne tittelen. Det kan bli en veldig dramatisk avslutning.

Tabellen er som vanlig vanskelig å spå, men enkelte lag står bedre rustet enn andre. Her er Thore Haugstads spådommer om hva han tror blir de 10 beste lagene:

1. Chelsea

Chelsea var med i tittelkampen forrige sesong til tross for å være i en overgangsfase. Laget plyndret Atlético Madrid i sommer og er sannsynligvis det mest forsterkede av tittelkandidatene.

José Mourinho har fått alt han har pekt på: en venstreback (Filipe Luís), en sentral midtbanespiller (Cesc Fàbregas) og en spiss (Diego Costa). Trioen følges inn dørene av Didier Drogba. Thibaut Courtois returnerer fra sitt låneopphold i Atlético.

Laget fant en defensiv stabilitet i siste halvdel av forrige sesong. Den offensive delen manglet noe, men kreativiteten til Fàbregas og kraften til Diego Costa bør fikse mange av problemene. Nå er også Nemanja Matić med fra start.

Det betyr at alt annet enn seier vil være en skuffelse. Det gjelder spesielt for Mourinho, som har vunnet tittelen i sin andre sesong i sine fire forrige klubber.

2. Manchester City

Manuel Pellegrini har fortsatt ligaens skarpeste angrep, men skader kan koste dyrt. Álvaro Negredo er ute de neste månedene, mens både Sergio Agüero og Stevan Jovetić har en tendens til å miste kamper. David Silva blir igjen viktig.

På midtbanen spørs det om Yaya Touré kan levere en ny sterk sesong. Det blir også spennende å se hvilken rolle Frank Lampard får under hans uventede låneopphold fra New York City. Om nøkkelspillerne holder seg skadefrie, bør City kunne by på underholdning nok en gang.

3. Manchester United

Louis van gaal - Louis van Gaal trenger flere forsvarsspillere, mener Thore Haugstad. - Foto: ANDREW YATES / Reuters
Louis van Gaal trenger flere forsvarsspillere, mener Thore Haugstad.FOTO: ANDREW YATES / REUTERS

Mye har blitt skrevet om Louis van Gaals endringer på Old Trafford. Nederlenderen representerer det stikk motsatte av Moyes, og lagets treningskamper har allerede bevist at spillet har løftet seg betraktelig.

Van Gaal innrømmer at lagene hans ofte sliter litt i de første tre månedene, da det tar tid å lære seg systemet, men samtidig vant treneren ligatittelen i sin debutsesong med både Barcelona og Bayern München. En enorm fordel er mangelen på europeisk fotball, som gir laget mer hvile og tid til kampforberedelser; en viktig faktor bak Liverpools suksess i fjor.

Den klart største bekymringen er dekningen i forsvaret. Van Gaal har kun tre midtstoppere til disposisjon i sitt 3-5-2-system. Forsterkninger bør hentes før overgangsvinduet stenger.

4. Arsenal

Det kan sies at Arsène Wenger har sin sterkeste tropp på lang tid. Spesielt lynraske Alexis Sánchez er en strålende tilvekst. Chileneren gir Wenger både hurtighet og fleksibilitet, da han kan spille på begge kanter samt på topp.

Mathieu Debuchy er en god erstatter for Bacary Sagna, mens Costa Rica-stjernen Joel Campbell er tilbake fra sitt låneopphold i Olympiakos. Mesut Özil har hatt en sesong til å tilpasse seg England, mens Aaron Ramsey har vist i sesongoppkjøringen at han er tilbake på sitt beste. Det kan bli festfotball om alt klaffer.

5. Liverpool

Luis Suárez etterlater et enormt hull i Liverpool-stallen, men det skal mer til enn det for å få Brendan Rodgers til å se negativt på ting. Slepne Adam Lallana, hurtigtoget Lazar Marković og rutinerte Rickie Lambert har blitt lagt til i angrepsrekken. Bakover er Dejan Lovren en viktig forsterkning.

De mest spennende spillerne er allerede i stallen. Raheem Sterling var glimrende i VM og har fortsatt storspillet i sesongoppkjøringen. Coutinho har vist lovende takter. Om nykommerne slår til, bør Liverpool knive i toppen.

6. Everton

Roberto Martínez ble en braksuksess på Merseyside forrige sesong da han tok Everton til ny poengrekord i Premier League. Klubben bruker vanligvis beskjedne summer på overgangsmarkedet, så signeringen av Romelu Lukaku for 28 millioner pund viser hvilken tro styreformann Bill Kenwright har på prosjektet til Martínez.

Det blir igjen vanskelig å nå mesterligaen, men laget bør fortsette å utvikle seg i riktig retning. Den største ulempen er kanskje deltakelsen i Europa League, som vil teste Everton-stallens bredde.

7. Tottenham Hotspur

Mauricio Pochettino - Mauricio Pochettino tar fatt på sin første sesong som Tottenham-manager. - Foto: GLYN KIRK / Afp
Mauricio Pochettino tar fatt på sin første sesong som Tottenham-manager.FOTO: GLYN KIRK / AFP

Det har vært en stille sommer på White Hart Lane. Klubben hentet sannsynligvis for mange spillere på en gang etter salget av Gareth Bale i fjor. Denne gangen har det handlet om stabilitet. Rekrutteringene så langt er Ben Davis, Michel Vorm, Eric Dier og DeAndre Yedlin.

Spørsmålet blir hva den nye treneren Mauricio Pochettino kan få ut av signeringene fra i fjor. Stallen er full av spørsmålstegn, og ingen kan si med sikkerhet hva spillere som Emmanuel Adebayor, Roberto Soldado og Erik Lamela vil levere. Pochettino har faktisk uttalt at han har for mange spillere.

Målet er en topp-fire plassering, men med tanke på kvalitetene rivalene besitter, kan oppdraget fort bli tøft. Selv for en imponerende trener som Pochettino.

8. Stoke City

Mark Hughes har bygget videre på laget til Tony Pulis på imponerende vis. Stoke havnet på niendeplass forrige sesong og brukte en spillestil der ballen går mer langs bakken. I løpet av sommeren har den lille teknikeren Bojan Krkić blitt hentet fra Barcelona. Hughes har også signert Phil Bardsley, Steve Sidwell og Mame Biram Diouf.

Med solide spillere som Asmir Begović, Ryan Shawcross og Charlie Adam allerede i stallen, bør Stoke ha gode forutsetninger til å slåss om å vinne den interne tabellen som kan oppstå bak ligaens syv beste lag.

9. Newcastle United

Forrige sesong var turbulent for Alan Pardew, men nye signeringer gir fornyet håp. Sommerens forsterkninger inkluderer Jack Colback, den spennende franskmannen Rémy Cabella, den nederlandske forsvarsspilleren Daryl Janmaat og trioen Siem de Jong, Facundo Ferreyra og Emmanuel Rivière.

Selv om høyrebacken Debuchy har dratt sørover, er stallen talentfull nok til å forbedre tiendeplassen. Pardews oppgave blir å skape et sammensveiset lag som kan oppnå resultater umiddelbart.

10. West Ham

Enner Valencia - Nysigneringen Enner Valenica kan bli en nøkkelspiller for West Ham. - Foto: DARREN STAPLES / Reuters
Nysigneringen Enner Valenica kan bli en nøkkelspiller for West Ham.FOTO: DARREN STAPLES / REUTERS

Det ikke lett å være Sam Allardyce. Treneren har tatt West Ham tilbake til det fineste selskap og deretter sikret to trygge plasseringer midt på tabellen. Likevel er han blant favorittene til å vinne «the sack race» – kampen om å bli sparket først. Årsaken er den vanlige: mangel på underholdende fotball.

Langtidsskaden til Andy Carroll er Allardyces største problem. Men han har spennende erstattere. VM-profilen Enner Valencia bør bli en nøkkelspiller, og Mauro Zárate tilfører en ny dimensjon.

Med slike spillere til rådighet bør en rutinert aktør som Allardyce styre West Ham til trygg plass nok en gang – om han får arbeide i fred.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!