Supernytt

Mo`ne (13) kaster over 100 km/t

Mo`ne Davis fra USA er spinkel og bare 13 år gammel, men kaster baseball som en voksen mann. Kastene hennes er målt til 112 kilometer i timene og nå går bildene av henne USA rundt.

– Ved første øyekast tror de (guttene) ikke at jeg kaster så hardt, men når jeg starter å kaste og slår dem ut, blir de litt redde, sier hun til den amerikanske tv-kanalen ESPN.

Mo`ne spiller for Philadelphia-laget Taney Dragons, og i to kamper på rad har ingen av motspillerne hennes, alle gutter, klart å stoppe henne.

Nå har hun skapt begrepet "Jeg vil kaste som en jente".

Mo`ne er en av gutta på laget. Foto: Reuters

Stort talent

Baseball-presidenten i Norge er ikke i tvil om at hun er det største kvinnelige baseball-talentet sporten noen gang har hatt.

– Man har aldri sett dette fra en jente før, men Mo'ne Davis er også blant de aller beste i sin aldersgruppe – uansett kjønn, sier Tønnesen.

Veldig populær

13-åringen har gått fra å ha et par tusen følgere på Twitter, til over 12.000, bare på et par uker. Og nå selges en baseball, som skal være signert av henne, for om lag 1 200 kroner på nettstedet eBay.

Hva er baseball?
  • Baseball er en form for slåball
  • Sporten består av to lag som bytter på å spille angrep og forsvar.
  • Målet er å score flest «runs», og kun spillere på det laget som angriper kan skåre. For å skåre et "run" må en spiller begynne som slagmann og deretter løpe innom alle fire basene på banen i rekkefølge.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!