Supernytt

Tiendeklassing har ikke råd til klassetur

Tiendeklassingen Vårin Larsen (15) klarte ikke å samle inn 8.000 kroner til klassetur og får dermed ikke være med når klassen skal til London.

En tredel av tiendeklassingene på en ungdomsskole i Alta skal ikke være med på årets klassetur. Vårin var blant de som ikke klarte å skaffe 8000 kroner til London-turen, og må dermed sitte igjen på skolen, mens vennene drar.

– Alle kommer til å snakke om det i ukene før og etter. Og alle kommer til å glede seg. Men så er man utestengt fra det. Det er ikke akkurat den beste følelsen i verden, sier hun.

Vårin er ikke den eneste på klassetrinnet. Av 95 elever er det 37 som blir igjen.

– Det er på en måte litt deprimerende og et press. De andre har mye penger og det har ikke jeg. Jeg synes det er så mye pengepress rundt dette, sier Vårin.

Mange skoler har ikke budsjett til klasseturer, dermed må lærerne søke om permisjon og reise på fritiden. Elevene og foreldrene må selv stå for planleggingen.

Rektor Knut Ingar Olsen ved Sandfallet ungdomsskole, sier at noen av turene kan bli for dyre.

–  Alternativet til dyre turer er at jeg enten sier tvert nei, eller at de prøver å komme til en ordning som gjør at så mange som mulig kan delta, sier han.

Hva synes du om så dyre klasseturer?
Skriv din mening nedenfor i kommentarfeltet.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!