Supernytt

Har funnet 100 skjeletter i Oslo sentrum

Arkeologer har funnet 100 middelaldergraver i Oslo i sommer. – Et stort og viktig funn, sier utgravingsledere.

Det var i juni arkeologene gjorde det unike funnet midt i hovedstaden. Rundt 100 graver fra høymiddelalderen åpenbarte seg i området der Follobanen (Nordens lengste jernbanetunnel) skal bygges. Gravene inneholder skjeletter i større og mindre deler.

– Først fant vi noen spredte knokler. Nærmere undersøkelser viste at dette var menneskeknokler, og nå har vi avdekket omtrent 100 graver, forteller utgravingsleder og arkeolog Egil Bauer ved Norsk institutt for kulturminneforskning.

Viktig funn

Sommerens gravfunn er det største på mange år. For ti år siden ble det funnet rester av 44 individer.

Ved å undersøke skjelettene nærmere kan forskerne finne ut hva folk spiste, hvilke sykdommer de hadde, alder og plassering på kirkegården. Det siste forteller noe om hvilken rang de hadde i samfunnet.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!