Supernytt

OL-gull til Grace Bullen

17-åringen fra Fredrikstad var suveren i brytefinalen i ungdoms-OL i Kina.

Tirsdag morgen ble det klart at hun hadde tatt seg hele veien til finale i 60 kg-klassen i ungdoms-OL.

I finalen vant Bullen 10–0 over sin kinesiske motstander Xingru Pei på teknisk fall. Selve kampen tok bare 1 minutt og elleve sekunder.

Bullen har også vunnet gull i VM og EM for ungdom tidligere i år.

Treneren Joakim Aardalen er imponert over innsatsen til den unge bryteren.

– Det er helt utrolig rått å klare å prestere i tre mesterskap på en sesong. Det er det ikke mange som får til, så det sier litt om hvor god Grace er, sier han til NRK.

Grace Bullen har kjempet seg hele veien til OL-finalen. Her trener hun sammen med treneren Joakim Aardalen før hun reiste til Kina. Foto: NRK

Grace Bullen har kjempet seg hele veien til OL-finalen. Her trener hun sammen med treneren Joakim Aardalen før hun reiste til Kina. Foto: NRK

– Hun er knallhard når hun går ut og bryter. Hun sjokkerer motstanderen, og det gjør hun gang på gang. De rekker ikke å reagere en gang, det er nesten over før det starter. Hun holder et mye høyere nivå enn de andre motstanderne, sier treneren videre.

Han tror det vil ta noen år før Bullen topper dagens gull.

– Det er noe av det største du kan gjøre som en utøver i aldersbestemte klasser. Det eneste som kan måle seg er vel å vinne OL eller VM i seniorklasse. Det er vel det neste nå, sier Aardalen.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!