Supernytt

Hest omkom under heste-VM

Verdensmesterskapet i hestesport har krevd nok et hesteliv. Lørdag omkom hesten «Wild Lone» kort tid etter å ha fullført terrengprøven av feltrittet.

Den 13 år gamle vallaken (hannhest) fullførte terrengprøven på 25.-plass før den plutselig kollapset. Rytteren, Harry Meade fra Storbritannia, hadde akkurat gått av hesten før den skal ha segnet om.

– Jeg er helt knust. Hesten beveget seg så fint ute på banen og virket veldig fornøyd da vi kom i mål. Han virket å ha krefter igjen. Det var ingen tegn på at det feilet ham noe, uttalte en svært beveget Meade på en pressekonferanse i ettermiddag.

Meade var opptatt av at ingen skulle belastes for ulykken. Dødsårsaken er ennå ikke kjent. Hesten ble konstatert død like etter kl 16.00 lørdag ettermiddag.

– Konkurransen og banen var veldig fin. Det er ingen sammenheng mellom løypa og det som har skjedd med «Wild Lone». Dette var hans sjette store mesterskap så han var godt forberedt, sier han.

Ikke første gang

Dette er det andre hestedødsfallet under VM i hestesport i franske Normandie. Tidligere denne uka døde hesten «Dorado» etter å ha kollidert med et tre under distanserittet.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!