Supernytt

Se, hun turner på hesteryggen

For de fleste er vanlig turn vanskelig nok, men enkelte tar det hele et steg videre og begynner med voltige - turn på hesterygg.

– Hold opp, du tuller, sier Rikke Laumann.

Den danske voltigerytteren forklarer at det er dette folk pleier å si når hun prøver å forklare idretten hun driver med.

De fleste voltigeutøvere er vant til at folk nikker gjenkjennende når de sier de driver med dans og turn - og at folk deretter sperrer opp øynene når det blir lagt til at det hele foregår på hesteryggen.

– De sier «wow, det må være vanskelig». Folk tror ofte nesten ikke det er sant, sier Laumann og smiler.

– Må være veldig, veldig sterk

31-åringen er en av de beste i verden i voltige, og har blant annet vunnet VM-sølv tidligere. Fredag kjemper hun om ny medalje under finalene i voltige, en øvelse som skiller seg litt ut under det pågående hestesport-VM i Normandie.

I stedet for å ri på hesten på tradisjonelt vis, gjør voltigerytterne akrobatiske øvelser på ryggen til hesten, akkompagnert av musikk. Hesten galopperer i ring ute på en rund bane, som i denne øvelsen til forveksling minner om en sirkusmanesje. Du må være veldig sterk for å klare det.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!