Supernytt

Verste flom på 50 år

Tusener av personer er strandet og minst 400 personer har dødd som følge av den verste flommen i Jammu og Kashmir i India og Pakistan på over 50 år.

– Alt skjedde så raskt. Redningsarbeiderne måtte prioritere kvinner og barn, og nå vet jeg ikke hvordan det står til med mannen min, sier Ruqsat Banu til AFP.

Banu er en av flere tusen som har måtte flykte fra de enorme vannmengdene som har oversvømt hundrevis av landsbyer de siste seks dagene.

Minst 400 liv i har gått tapt. Militæret fløy inn båter til de hardest rammede områdene i indiske Kashmir, og flere redningsarbeidere er på vei.

– Situasjonen i Kashmirdalen er dyster og kritisk, sier Rajesh Kumar, politiinspektør i Jammu-regionen i Indias Jammu og Kashmir stat.

400 000 trenger hjelp

Sammen med mange andre kom Banu til Sanatnagar sør for Srinagar i Kashmir etter at elven Jhelum oversvømte. Elven er den største i Punjab og renner i både Pakistan og India.

En kvinne og hennes to barn evakueres fra flommen i Kashmir og ankommer en India Air flybase i Jammu i dag. En kvinne og hennes to barn evakueres fra flommen i Kashmir og ankommer en India Air flybase i Jammu i dag.

– Jeg kan ikke stadfeste antallet, men mange sitter nå fast i vann som rekker opp til halsen og trenger umiddelbar hjelp, sa Kumar.

Del din mening!