Supernytt

Idrettsstjerne skyldig i drap på kjæresten

Friidrettsstjernen Oscar Pistorius (27) er funnet skyldig i drap på kjæresten, modellen Reeva Steenkamp (29).

Under rettssaken i Pretoria i Sør-Afrika i dag ble det klart at han er funnet skyldig i uaktsomt drap, men frikjent for overlagt og forsettlig drap.

Dette betyr at han er skyldig i å ha handlet uforsiktig da han skjøt, men at dommeren tror på det Pistorius selv har forklart – at han ikke hadde planlagt å drepe kjæresten sin.

Pistorius: Trodde det var en innbruddstyv

Drapet skjedde 14. februar i fjor. Pistorius har forklart at han skjøt Reeva Steenkamp (29) gjennom en dør, fordi han trodde kjæresten lå og sov, og at lydene han hørte kom fra en innbruddstyv i huset hans.

Dommeren mener Pistorius skulle ha hatt tid til å tenke gjennom handlingen, og at drapet skulle vært unngått.

Oscar Pistorius med kjæresten Reeva Steenkamp i november 2012. Foto: AFP PHOTO / Lucky Nxumalo Oscar Pistorius med kjæresten Reeva Steenkamp i november 2012. Foto: AFP PHOTO / Lucky Nxumalo

Kan få 15 år i fengsel

Uaktsomt drap, som Pistorius nå er funnet skyldig i, kan resultere i 15 år i fengsel i Sør-Afrika.

Hva Pistorius blir dømt til bli trolig ikke klart før om flere uker.

Oscar Pistorius feirer at han har løpt først i mål under 400 m under Paralympics i London i september 2012. Foto: REUTERS/Andrew Winning Oscar Pistorius feirer at han har løpt først i mål under 400 m under Paralympics i London i september 2012. Foto: REUTERS/Andrew Winning

Fikk navnet Blade Runner

Oscar Pistorius er en kjent idrettsstjerne som har gjort det veldig bra som funksjonshemmet friidrettsutøver uten bein.

Han løp svært raskt med proteser på beina, og er kjent under navnet Blade Runner fra konkurranser.

 

Fakta om Pistorius-saken
  • Oscar Pistorius (27) er en friidrettsutøver uten bein. Han er kjent under navnet Blade Runner, fordi han løp svært raskt med proteser på beina.
  • Han har vunnet seks gull i løping i Paralympics (OL for dem med en fysisk funksjonshemming.)
  • 14. februar i fjor ble han arrestert etter at kjæresten, modellen Reeva Steenkamp (29), ble funnet drept hjemme hos Pistorius i Pretoria i Sør-Afrika.
  • Pistorius har innrømmet å ha skutt kjæresten, men har fortalt at han trodde det var en innbruddstyv og at han skjøt for å forsvare seg selv.

Del din mening!