Supernytt

Emma Watson talte i FN

Harry Potter-stjernen Emma Watson talte denne uken i FN om likestilling og at kvinner må få samme muligheter som menn. Hun kalte seg feminist.

I sommer ble Emma Watson utnevnt til såkalt goodwillambassadør for FNs kvinneorganisasjon, UN Women.

Emma Watson, barnestjernen fra «Harry Potter», sier hun tar oppdraget med dypt alvor.

– Muligheten til virkelig å bidra er ikke noe alle får. Kvinners rettigheter er noe som er så knyttet til den jeg er, så dypt personlig og rotfestet i livet mitt at jeg ikke kan forestille meg en mer spennende sjanse, sier Watson, som i flere år har engasjert seg i utdannelsen av jenter og blant annet besøkt Bangladesh og Zambia.

Denne ukens tale i FN har fått mye ros og mange har delt talen på nettet.

- Vi trenger hjelp av menn og gutter slik at jenter og damer får like rettigheter og muligheter som menn, sa hun, før Emma fikk salen til å le ved å si:

- Dere tenker kanskje: Hvem er denne Harry Potter-jenta, og hvorfor er hun i FN?». Det er et godt spørsmål, og jeg har spurt meg selv om det samme. Alt jeg vet, er at jeg bryr meg om dette problemet, og at jeg vil gjøre det bedre for kvinner.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!