Supernytt

Har de laget tidenes beste fotballspill?

Årets utgave av verdens mest populære fotballspill er intet mindre enn imponerende. Mer virkelighetsnære spillerfigurer, mer levende publikummere og faktiske supportersanger, og troverdige kommentatorer, er bare noen av ingrediensene.

FIFA 15 tar det største skrittet fremover spillserien har gjort på mange år. Dette er en real fotballfest, skriver Rune Håkonsen, som har anmeldt spillet for P3 i NRK.

For nå har spillerne fått mer følelser. De skal reagere mer naturlig på banen.

I en av mine mange kamper med Odd Grenland gjorde denne funksjonen seg uventet gjeldende. Herolind Shala jogget i lav fart på vei opp midtbanen etter å ha vunnet ballen i en duell og dro hendene over hodet for å signalisere at taklingen ikke kvalifiserte til et frispark. Samtidig var Frode Johnsen på vei opp for å posisjonere seg for et angrep og alt så ut til å gå rette veien. Gueye Mansour, fra det saudiarabiske laget Hajer Club, benyttet øyeblikket da Shala holdt hendene over hodet, og var distrahert, og snappet til seg ballen og gikk rett i motangrep.

Spillerne gjør med andre ord flere feil enn tidligere under press. Samtidig er dette balansert ved at det skjer få feil i resten av spillet. Vekslingene mellom uventede øyeblikk og stabile perioder øker opplevelsen av at du styrer en faktisk fotballkamp.

Dette merkes også godt hos målvaktene, men her er ikke opplevelsen like positiv.

Allerede i løpet av de første kampene kunne jeg plassere ballen i nettingen fordi målvakten på det andre laget drev med hva som best kan beskrives som Manuel Neuer-taktikk. Umotiverte løp utover 16-meteren kombinert med tidvis klønete ballmottak skaper mange interessante målsjanser.

Et spørsmålet gjenstår da for spillseriens tilhengere: Er FIFA 15 et bedre spill enn FIFA 14? Ja og nei.

Endringene er så tydelige at noen vil føle seg fremmede. Svakheten hos målvaktene, eller menneskeliggjøringen av dem om du vil, kommer til å dele FIFA-publikummet. Men fundamentet spillet bygger på er nå mer solid enn noensinne.

Følelsen av å putte ballen i mål er med andre ord fortsatt svært tilfredsstillende, og når de skryter av å ha laget tidenes fotballspill er jeg langt på vei enig.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!