Supernytt

Har du for mye lekser?

Har du mye skolearbeid? Har du for mye lekser? Du er i så fall ikke alene om å mene det.

Burde det egentlig være lov til å gi elever lekser når du må øve til en prøve samme dag?

Mange elever mener det er dårlig gjort at lærere gir lekser og prøver samtidig. For selv om læreren har gått gjennom prøven, er det veldig viktig å øve en ekstra gang. Men etter all øvingen og leksene, er det ikke mye tid igjen av dagen.

Aurora Sjøvoll fra Langhus i Akershus er en av mange som mener at du blir sliten av alt skolearbeidet.

Hun bestemte seg for å skrive et brev som hun printet ut og hengte over alt på skolen. Brevet fikk masse oppmerksomhet, blant annet i facebook. I en liten gruppe på facebook, fikk brevet over 250 likes.

Mange elever som kjente seg igjen bestemte seg for å printe ut brevet og henge det opp på sin skole.

Her er brevet til Aurora:

Kjære lærere!
Dere tror sikkert at vi elever jobber så bra og er så utrolig flinke og at alt er helt perfekt. Vi er utrolig flinke. Jeg er selv en av de elevene som er flinke. Jeg sitter hjemme og jobber til jeg gråter. Jeg jobber så godt jeg kan, jeg gjør alle lekser som jeg rekker.

Men kjære lærere, hvorfor må dere ta bort fritiden vår? Hvorfor må dere gi lekser til en mandag, hvorfor må dere planlegge sånn at det blir fire prøver på samme uke? Planlegge sånn at det blir fire prøver i samme uke?

Hvorfor må dere ta fra oss den eneste muligheten vi har til å være ungdom og ha det gøy? Det er sikkert noen som ikke skjønner hva jeg mener for alle har ikke så mye skolearbeid, men mange kjenner seg nok igjen.

Vi har over ti fag på skolen. Og dere forventer at vi skal klare disse fagene. Dere underviser i kanskje to-tre fag. Men vi, vi blir undervist i minst dobbelt så mange. Og vi har lekser i nesten alle fagene.

Jeg vet dere også har gått på skolen, at dere har klart dette og da kan hvem som helst klare det, men det er faktisk ikke sånn. Dere var unge for minst 20 år siden. Samfunnet i dag er noe helt annet.

Dere måtte ikke kunne alt vi må kunne, dere ble ikke påvirket av Internett og mobilbruk. Og mest av alt, dere opplevde ikke hva vi opplever som unge. Dere kan ikke si at dere forstår hva vi mener, for det gjør dere ikke.

Dere har ikke vært unge i dette samfunnet. Dere kan ikke trøste oss med at "vi hadde også lekser" eller "det var mange som ble mobbet da og". For dere vet virkelig ikke hvordan det er.

Det er mye mer krav, mye mer man prøver å være. Selv om det er mange som prater om at man er perfekte som man er, og til og med hvis man sier at man selv er perfekt, så er det alltid noen som vil være penere enn deg. Det er alltid noen du misunner. Og med dette samfunnet så er det ikke rart at vi en dag har  "glemt" å gjøre leksene.

Vi glemte det ikke, vi orket ikke. Vi glemte det ikke, vi måtte passe på søsken. Vi glemte det ikke, vi satt og gråt fordi vi var lei.

Kjære lærere og voksne, dere som sier vi skal leve livet fordi man bare er ung en gang. Kan dere la oss få fritid og ikke bare fritid til å gjøre skolearbeid? 

For vi orker ikke mer.

Hva synes du om brevet ? Kjenner du deg igjen ?

 

Denne artikkelen er skrevet av Tanzila Dzhanalieva, elev ved Kruseløkka ungdomsskole i Sarpsborg.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!