Supernytt

Lyn drepte lamaer

Det var et stort sjokk, og jeg kjente jeg ble blank i øynene. Man blir veldig glad i dyrene sine, og da er det veldig trist å finne dem på denne måten, sier Frank Pettersen Sømna til NRK.

Pettersen driver et bruk sammen med kona Anne Line. De har flere dyr, deriblant sauer, geiter og lamaer.

– Lamaene går fritt inne i en innhegning som er ganske stor. Vi ser dyrene innimellom. Så hadde det seg slik at jeg ikke hadde sett to av dyrene på noen dager, og bestemte meg for å dra ut å lete, forklarer han.

Det tok ikke lang tid før Pettersen fant de savnede dyrene.

Knapt 150 meter fra huset fant han det tre måneder gamle føllet Bellami og hennes storesøster, 15 måneder gamle Inka, døde. Han syntes det virket mystisk.

LAMA PÅ HELGELAND: Frank Pettersen og kona Anne Line har, blant mange andre dyr, også ni lamaer. FOTO: FRANK PETTERSENFOTO: FRANK PETTERSEN

Ikke rovdyr

Pettersen har tidligere opplevd at hunder har blitt tatt av gaupe. Han tenkte først at dette måtte være tilfelle nå også. Men lamaene hadde ingen bitemerker.

– Så kom jeg til å tenkte på at det hadde vært et voldsomt uvær i helga som var. Kanskje lynet hadde tatt livet av dyrene, tenkte han.

Rovviltkontakt for Statens Naturoppsyn, Inge Nepås, ble dermed tilkalt, og han tok turen utover til Sømna i går.

– Jeg så raskt at det ikke rovdyr som var grunnen til at lamaene døde. Blodårene hadde kommet helt ut i skinnet. Det ser ut til at årsaken er lynnedslag, sier han til NRK.

– Har du opplevd noe lignende?

– Nei, det har jeg aldri gjort. Jeg har for så vidt ikke vært borti lamaer heller tidligere, sier Nepås.

Frank Pettersen, som eier lamaene, sier det er tøft.

– Vi som driver med dyr, uansett hvilke dyr det er, blir veldig berørt når slike ting skjer. Jeg tror nok man ikke kan skjønne hvor tøft det er å finne dyrene sine døde, med mindre man selv driver med gårdsbruk, avslutter han.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!