Supernytt

Siv Jensen forklarer statsbudsjettet

Det koster penger å drive skolen du går på. Lærerne skal ha lønn, klasserommene skal vaskes og datamaskiner må kjøpes inn. I statsbudsjettet som ble lagt fram i dag av finansminister Siv Jensen, står det blant annet hvor mye penger norske skoler skal få i året som kommer.

I det nye statsbudsjettet, vil regjeringen gi over 85 milliarder kroner til utdanning. Det er en økning på over fem milliarder fra i fjor. Det betyr at skolene rundt om i landet får mer penger.

Alle som jobber i Norge må betale skatt. Det er blant annet disse pengene politikerne fordeler til alt fra skole,  sykehus, veier, politi og miljø. Finansministeren innrømmer at det er en vanskelig jobb å dele ut pengene.

 - Man skal forsøke å gjøre sånn at flest mulig blir fornøyd. Det er ikke alltid mulig å klare, sier Siv Jensen. 

Men må finansministeren betale like mye skatt som alle andre? Få svar på dette og flere spørsmål som 6-klassingene fra Trosvik skole i Fredrikstad stiller Siv Jensen i videoen under.

6-klassingene Hennie Bergseng, Leo Bech Hermansen, Matias Kjerre-Ludviksen og Emilie Hermans Arntzen fikk en kunnskapsrik vikarlærer.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!