Supernytt

Uskyldig dødsdømt løslatt etter ni år på ventecelle

Myndighetene i Texas i USA har løslatt en dødsdømt 49-åring som har sittet uskyldig dømt i ni år mens han ventet på å bli henrettet.

Manuel Velez ble pågrepet i 2005 og senere dømt til døden for drapet på den ett år gamle sønnen til kjæresten.

Senere kom det fram at han var på arbeid hele 1.600 kilometer unna da barnet ble drept.

Dødsdommen fikk han etter å ha tilstått, men ettersom han ikke snakker engelsk og har en veldig lav IQ, hadde han ingen anelse om hav han egentlig innrømte.

– Uten tvil uskyldig

– Manuel hørte ikke hjemme i fengsel, langt mindre på ventecelle med en dødsdom. Han er uten tvil uskyldig, sier 49-åringens advokat Brian Stull

– Selv om jeg i dag gleder meg på hans og familiens vegne, er det med tristhet jeg tenker på årene som er stjålet fra ham, ene og alene fordi han var fattig og ikke hadde råd til en bedre forsvarer enn den myndighetene oppnevnte for ham, sier Stull.

– Bør skamme oss

– Vi bør skamme oss over de feil som nesten fikk Manuel henrettet. Han er langt fra den eneste uskyldige personen som er dømt til døden, sier han.

– En fersk undersøkelse viser at hver 25. som er dømt til døden i USA, er uskyldig, og det regnes som en forsiktig beregning. Med et så elendig rettsvesen er det både dumt og grusomt av oss å beholde dødsstraffen, mener Stull.

En oversikt utarbeidet av Death Penalty Information Center viser at 146 dødsdømte i USA er løslatt siden 1973, etter at det har vist seg at de var uskyldig dømt. Ti av dem var dømt til døden i Texas.

Kilde: Norsk Telegrambyrå (NTB).

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!