Supernytt

Tusenvis av bilder fra Snapchat stjålet

Hele 45.000 private bilder som norske og danske jenter har sendt gjennom Snapchat er stjålet.

Bildene er ikke stjålet fra Snapchat, men fra Snapsaved, som er en et program som gjør det mulig å lagre bilder fra Snapchat uten av den som har sendt bildet/ videoen vet om det.

Hackere har brutt seg inn hos Snapsaved og stjålet de private bildene. De som driver Snapsaved innrømmer at det har skjedd et innbrudd på serveren hvor de lagrer bildene.

– Vi ønsket aldri at dette skulle skje, skriver Snapsaved på sin Facebook-side. 

Populær app blant unge

Halvparten av de som bruker Snapchat rundt om i verden er mellom 13 og 17 år. På bare ett år har tallet på norske Snapchat-brukere blitt nær tredoblet fra 432.000 til 1,2 millioner, og det er nå Norges nest største sosiale media etter Facebook.

Hva kan man gjøre for å være trygg? 

Man bør være sikker på at man stoler på den man sender bilde/ video til. Men det er ikke alltid nok.  I blant er det tjenesten som hackes, og ikke brukerne.

Den eneste måten å være helt sikker på at bilder fra tjenesten ikke lekker ut, er å ikke bruke den. Rett å slett ikke sende bilder, skriver NRK Beta som er spesialister på teknologi og nye medier.

Lurer du på om du skal sende et bilde? Tenk på dette:  En tommelfingerregel er å ikke sende bilder over nettet, som du ellers ikke ville sendt moren din.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Fakta
  • * Snapchat er en populær app hvor man sender bilder til kontakter som er tilgjengelige i opptil 10 sekunder før de forsvinner for godt.
  • * Men det finnes apper som gjør det mulig å lagre bildene før de forsvinner uten at den som sender bildet får vite om det.
  • * Det er en av disse tjenestene som er hacket.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!