Supernytt

Visste om doping – sa ingenting

Syklisten Thor Hushovd sier at han ikke synes det var sin oppgave å fortelle om Lance Armstrongs dopingjuks.

– Nei, skal jeg ta kampen mot alle? Skal jeg være den som rydder opp i det? Nei, det skal jeg ikke, sa Hushovd sa han møtte pressen torsdag.

Thor Hushovd har skrevet bok om sitt eget liv. Den kom ut i dag. I boka står det blant annet at han visste at Lance Armstrong hadde jukset, allerede halvannet år før amerikaneren innrømmet det selv i januar 2013.

Lance Armstrong var i mange år verdens beste syklist, han vant Tour de France sju ganger, i perioden 1999-2005. Men etter at han sluttet å sykle, sa noen av lagkameratene hans at han hadde dopet seg gjennom store deler av karrieren. Til slutt innrømmet Armstrong at han hadde brukt ulovlige midler.

Nå kommer det fram at Thor Hushovd visste om dopingen uten å si fra. Det synes flere eksperter er dumt.

– Vi synes det vil være naturlig å ta kontakt med anti-dopingorganisasjonene og fortelle det hvis du har mistanke, eller vet om noe som har foregått som har med doping å gjøre, sier leder for Antidoping Norge, Anders Solheim til NRK.

Ville ikke ødelegge sesongen
Hushovd sier at han ikke ville fortelle om dopingen, fordi det da hadde blitt så mye styr at han ikke kunne konsentrere seg om syklingen det året.

Han sier også at han nå har har endret mening om sitt tidligere idol Lance Armstrong. Han har heller ikke hatt kontakt med ham de siste årene.

– Det er ikke noe vennskap nå. Jeg har tidligere sagt at jeg kunne tatt en kaffe med han dersom han ringte. Men jeg tror ikke jeg får den kaffeinvitasjonen nå, sa han og smilte.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!