Supernytt

Ble holdt inne i klasserom på grunn av mobbing

En skole i Oslo holdt to elever inne i et klasserom i alle friminutt, fordi de hadde mobbet andre. Nå får skolen kjeft fordi det de gjorde egentlig ikke er lov.

Da det ble oppdaget at de to elevene drev med mobbing, bestemte skolen seg for at de i fire uker skulle sitte inne i alle frikvarter sammen med en en lærer eller en annen ansatt ved skolen.

– De leste litt i bøker, og så en film om mobbing, for å bli bedre til å være med andre, forteller rektoren ved skolen.

Rektoren mener det ble bedre for de som ble mobbet i disse ukene da mobberne ble holdt unna de andre.

En av de som ble holdt inne i friminuttene skal ha blitt veldig lei seg, og foreldrene merket at han ikke lenger ønsket å gå på skolen.

Nå har disse foreldrene klaget skolen inn til Fylkesmannen i Oslo, som støtter dem. Fylkesmannen mener skolen ikke burde ha holdt elevene inne i friminuttene.

En skole har nemlig ikke lov til å bortvise elever fra friminutt. De kan straffe elever hvis de bryter ordensregler når de mobber, men straffen kan aldri vare mer enn en dag, forklarer de som jobber hos Fylkesmannen.

Rektoren ved skolen forteller nå at de ikke lenger holder elever borte fra friminuttene, men heller har flere voksne ute i skolegården når elevene er ute.

Hva synes du om det skolen gjorde?

FYLKESMANNEN
  • Fylkesmannen er statens representant i fylkene
  • De som jobber hos Fylkesmannen skal følge med på at reglene og målene regjeringen og Stortinget har bestemt, blir fulgt i alle deler av landet

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!