Supernytt

Hestenes Isac Elliot i Norge

I helgen var hesten Valegro i Norge for første gang i forbindelse med Oslo Horse Show. Men Valegro er for flink til å konkurrere. Han viste seg bare fram for fansen. 

– Han er en veldig, veldig spesiell hest. Rett og slett én av en million. Man finner bare en slik hest i løpet av et liv, sier dressurrytter Charlotte Dujardin som er så heldig som får ri Valegro.

Unge og sjarmerende

For å forstå hvor stor stjerne hesten Valegro fra Holland er, kan man sammenligne ham med tobeinte Isac Elliot fra Finland. Begge vekker stor begeistring, og er store stjerner innen sitt felt. Både Valegro (12 år) og Isac Elliot (13 år) har mange lojale fans, og når de opptrer, får de mange hjerter til å banke litt raskere.

50 millioner kroner

Valegro er hestesportens største stjerne. Han har vunnet omtrent alt det er å vinne av priser, og han er den dressurhesten man tror er dyrest i verden akkurat nå. Dressurrytter Djuardin vil ikke si hva Valegro koster, men når NRK spør om ryktene om 50 millioner kroner stemmer, får vi beskjed om at han er verdt "mye mer".

Den norske dressurrytteren Siril Helljesen forklarer hvorfor Valegro er så spesiell:

– Valegro er en hest uten svakheter. Han har en utrolig utstråling, «power» og ro i alt han gjør. Hårene reiser seg når jeg ser ham gjøre sine paradeøvelser. Han er så harmonisk og avspent, sier Helljesen.

Denne positive beskrivelsen av Valegro vil nok mange Ellioteers også gi Isac Elliot. Stjernen fra Finland har tidligere sagt at han elsker norske fans og at de alltid er så glade. Hva Valegro synes om sine norske tilhengere er uvisst, men han imponerte i alle fall da han viste seg fram i helgen.

I bildet under, viser ekspertene hva det er med Valegro som gjør ham så spesiell.

noYvMdtI3ZGZDA_Q2wj0wQxTU3x6Akm5NsjIjPKyuvtA

Fakta
  • * Dressurridning er en måte å konkurrere på hvor hestens lydighet, smidighet, fysikk og evner bedømmes.
  • * Samspillet mellom hest og rytter er også viktig.
  • * Hesten skal med en gang adlyde signaler rytteren gir hesten.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!