Supernytt

Får fortsatt konkurrere mot voksne i sjakk

Sjakkforbundet har bestemt seg for at de ikke vil bli en del av Norges Idrettsforbund likevel. Dermed kan unge spillere, som Ulrikke (11), fortsette å konkurrere mot voksne.

Sjakkforbundet har stemt over forslaget og i styret stemte sju mot og bare én for at de skulle bli en del av idrettsforbundet.

Ville fått mer penger

Grunnen til at de ville bli en del av idrettsbevegelsen, var at de da ville fått mer penger i støtte til å drive med sjakken.

Men hvis de skulle få denne støtten, måtte de ha rettet seg etter barneidrettsreglene. Og de sier at barn ikke kan være med og konkurrere på lik linje med voksne.

Magnus Carlsen: – Må kunne konkurrere før vi er 12 år

Verdensmester Magnus Carlsen er en av dem som har sagt at han ikke vil at sjakkforbundet skal bli en del av Norges Idrettsforbund.

– Hvis vi ønsker å få frem gode spillere, så må vi kunne konkurrere før vi er 12 år. Sjakk er én mot én. Det blir rart om vi ikke skulle kåre noen vinner, har Carlsen sagt til VG.

Ulrikke kan fortsette å spille mot voksne

11 år gamle Ulrikke spiller også sjakk, og har fortalt at hun synes det er en fordel å kunne spille mot voksne sjakkspillere.

–Det spiller egentlig ikke så stor rolle hvor gamle folk er. Det har med hvor gode de er i sjakk å gjøre, og hvordan en spiller. Det er bare bra å spille mot folk som er bedre enn seg.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!