Supernytt

14-åring skjøt elever og tok sitt eget liv

En 14 år gammel gutt ved en skole i USA drepte en medelev, skadet flere andre alvorlig og tok deretter sitt eget liv.

Medelever av gjerningspersonen som åpnet ild ved en skole i USA, sier at gutten var en populær elev. To personer, deriblant skytteren, er død.

Medelever av gutten sier sier at han var en populær elev ved skolen. Politiet sier at en jente er drept, mens to gutter og to jenter ligger på sykehus, skriver avisen Seattle Times.

Skyteepisoden skjedde på en high school i byen Marysville. Skolen har elever som er mellom 14 og 18 år gamle, fra niende til og med tolvte skoleår

Det var faren til 14-åringen som eide skytevåpenet.

Kjærlighetssorg mulig årsak

Ingen vet hvorfor han gjorde det, men flere har vist til at 14-åringen hadde flere følelsesmessige utbrudd i sosiale medier. Selv om gutten beskrives som godt likt på skolen, og at han var i perlehumør på fotballtreningen dagen i forveien, sier medelev Jarron Webb til Seattle Times at han var svært sint fordi en jente på skolen ikke ville gå ut med ham. Samme jente er blant dem som ble skutt mot, ifølge Webb.

– Vi har å gjøre med en gutt som var svært flink på skolen og godt likt i klassen. Han skiller seg ut fra andre som har gjort lignende tidligere, og passer egentlig ikke «profilen» vi har for slike personer, sier politikeren Jim McDermott til tv-kanalen CNN.

Startet i kantinen

Skytingen startet i kantinen, ifølge flere vitner. Direktesendte TV-bilder viste skoleelever som ble evakuert fra skolen i Marysville, som ligger en halvtime nord for byen Seattle. Elevene holdt hendene opp for å forsikre politiet om at skytteren ikke var blant dem. Andre elever ble bedt om å holde seg i klasserommene på skolen.

Keith Pablo er i trygghet igjen. FOTO: AP/The Herald/Genna Martin.

Keith Pablo er i trygghet igjen.
FOTO: AP/The Herald/Genna Martin.

Skolen vil være stengt ut neste uke. Marysville-Pilchuck High School har om lag 2.500 studenter.

Kilde: Norsk Telegrambyrå (NTB)

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!