Supernytt

Får selvtillit av å kle seg ut

Hanne gikk fra å være en stille jente til å bli trygg og utadvendt. Oppskriften: Hun kler seg ut som en tegneseriefigur.

Cosplay kalles det når man kler seg ut som en figur fra tegneserier, film, videospill eller lignende. Mange er også opptatt av å spille ut figurens personlighet. Dette ble først populært i Japan, men har spredt seg over store deler av verden.

– Det er jo veldig artig å utfordre seg selv, prøve å bli en annen karakter enn du er til daglig, sier Hanne Nordskag til Puls i NRK. Hun liker å kle seg ut som Felicita, en tøff jente fra en japansk tegneserie som heter "La storia della Arcana Famiglia".

Som regel er det på samlinger hvor hun treffer andre som driver med cosplay at hun kler seg ut. Men noen ganger går hun også ut i byen i kostyme.

– Jeg var den stille jenta som ikke sa så mye, og som holdt seg i bakgrunnen. Nå er jeg blitt mye mer utadvendt og er tryggere sosialt. Jeg tør å skille meg ut, sier Hanne Nordskag.

I videoen helt nederst kan du se Hanne og flere cosplayere kle seg ut.
UGJK20JqTMFSdT1rposXgwmE4HahQvlHfVRslkZe3iJw

Fakta
  • * Cosplay er en kombinasjon av de engelske ordene costume (drakt) og play (lek, spill)
  • * World Cosplay Summit, en internasjonal samling for cosplay-deltakere er arrangert i Nagoya i Japan hvert år siden 2005.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!