Supernytt

Salto kan bli forbudt på fotballbanen

Det internasjonale fotballforbundet FIFA vil ikke at fotballspillere skal få lov til å ta salto for å feire mål lenger. Grunnen er at en spiller i India landet feil og brakk nakken i en kamp forrige uke. Spilleren ble kjørt til sykehus, men han døde av skadene dagen etter.

Sjefen for den medisinske komiteen i FIFA, Michel D'Hooghe, mener denne måten å feire mål på kan være farlig for spillerne, og vil forby salto på banen.

Men før de kan endre reglene, vil de be alle spillerne om å finne andre måter å feire på.

Det er flere fotballspillere som har gjort det til en vane å ta salto når de scorer mål. Miroslav Klose, som scoret 16 mål for Tyskland i VM i Brasil, pleier å ta salto når han scorer. Han har til og med fått kallenavnet "Salto-Klose". I Norge var Rosenborg og Bodø/Glimt-spilleren Jahn Ivar "Mini" Jakobsen kjent for å ta salto etter å ha scoret. På bildet øverst i saken ser du hvordan Mame Biram Diouf feiret 6-0-målet under en kamp mot Brann i 2008, da han spilte for Molde.

Ordet "salto" er italiensk, og egentlig heter det spesielle hoppet "salto mortale". Det betyr "livsfarlig hopp", så folk har nok ment at det spesielle hoppet har vært farlig ganske lenge.

Kilde: NTB/NRK

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!