Supernytt

Ny verdensrekord i fallskjerm

Alan Eustace slo flere tidligere verdensrekorder for fallskjermhopp da han hoppet fra nesten 4o kilometers høyde fredag. 57-åringen ble heist opp i en stor helium-ballong over New Mexico i USA, før han slapp seg løs. Hoppet hans kan du se i videoen i toppen.

For to år siden satte Felix Baumgartner fra Østerrike tre verdensrekorder da han hoppet fra 39 kilometers høyde, men nå har Eustace slått disse. Mens Baumgartner ble heist opp inni en slags romkapsel, var Eustace sin spesiallagede romdrakt festet rett til ballongen.

Da Eustace slapp seg løs fra ballongen sin var han nesten en kilometer høyere opp i luften enn det Baumgartner var, og nesten tre ganger så høyt som passasjerfly vanligvis flyr.

Han fikk også høyere fart enn Baumgartner. Eustace falt i 1321 kilometer i timen på det raskeste. Det er raskere enn lydens hastighet, og de som sto på bakken kunne høre et smell når han brøt lydmuren. Han lå i fritt fall, det vil si uten fallskjerm, i fire minutter og 27 sekunder før han løste ut fallskjermen. Også det er ny verdensrekord for lengste frittfall.

Flere år med forberedelser

Til daglig jobber Alan Eustace som en av sjefene i Google, men han har også vært pilot og hoppet i fallskjerm i flere år. sammen med teamet sitt hadde han brukt flere år på å forberede dette hoppet.

Da han landet var han kjempeglad.

-Det var fantastisk! Jeg kunne se mørket i verdensrommet og lagene i atmosfæren. Det har jeg aldri sett før, sa han til avisen New York Times etter landingen.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!