Supernytt

Gjør nettbrett deg dum?

Mindre internett og digitale medier i skolen! Det mener hjerneforsker som sier digitale medier hindrer barns læring.

Den tyske hjerneforskeren Manfred Spitzer mener for mye bruk av digitale medier på skolen og hjemme gjør barn dumme. Og at noen norske barnehager har iPad, mener han er forferdelig.

– Barn må møte den virkelige verden, sier Spitzer, som peker på at verden på internett ikke har lukt, ingen smak, ingen følelse. Han sammenligner det hele med biler, og sier at når man kjører bil, får man ikke brukt kroppen.

– En bil er ikke et treningsverktøy, den fjerner fysisk bevegelse, og er dårlig for deg. På samme måte er datamaskiner dårlig for hjernen, sier Spitzer.

Uenig med hjerneforskeren

Trond Ingebretsen, direktør ved Senter for IKT i utdanningen, er sterkt uenig i Spitzers påstand om at skolen bruker informasjonsteknologi på feil måte. Han mener det er positivt for læring hvis du bruker data til å lage presentasjoner, filmer eller tekster. Men han er enig i at overdreven spilling er skadelig.

Er du enig med den tyske hjerneforskeren?

FESTBREMS? I en ny bok, skriver den tyske hjerneforskeren Manfred Sptizer at digitale medier og nett gjør barn dumme. Foto: Marianne Rustad Carlsen.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!