Supernytt

Halloween-feiring uten sukkerbomber

Det er lov til å spise andre ting enn godteri til Halloween. Her er oppskriftene til en nesten sukkerfri temafest.

For de fleste betyr Halloween eller allehelgensaften masse godteri. Men det trenger ikke være sånn.

Pølser i "sovepose". FOTO: TV4.

Pølser i "sovepose".
FOTO: TV4.

Pølse i brød er en klassiker, men svenske Tina Nordström legger litt mer innsats i retten. Hun baker pølsebrødet i ovnen samtidig som pølsene ligger inni, og lager både rød og gul ketsjup til – den røde har tomat som base, mens gulfargen kommer fra gule tomater og mango.

Kokken: – Mat på pinne er kult

Sara Begner er også en kokk fra Sverige som vet å lage mat som funker på Halloween. I Saras kjøkken lagde hun pinnefest, for mat blir kulere når den serveres på pinne, mener Begner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spøkelsene er kyllingklubber med deig utenpå. FOTO: EGG.NO / RAGGE STRAND

Spøkelsene er kyllingklubber med deig utenpå.
FOTO: EGG.NO / RAGGE STRAND

Mat som ser ut som noe annet enn mat blir garantert en vinner på Halloween-festen til klassen. Kyllinglår kan pakkes inn i en enkel pizzadeig, og få øyne og munn før en tur inn i ovnen.

Og kanskje kan det friste med fisk, sjøl om det er fredag, hvis den ser ut som gatekjøkkenmat.

Ikke kast gresskaret!

Du må ikke spise gresskar til Halloween, men du kan. Dessuten – lager du gresskarlykt eller bruker gresskar til andre dekorasjoner, er det ingen vits i å kaste det som er inni.

Bildet øverst i saken viser Lise Finckenhagens gresskarsuppe. Den får nydelig farge av gresskar og søtpotet, og ingefær, chili, sitrongress og kokos setter smak på suppa.

 

Denne artikkelen er hentet fra nrk.no og er skrevet av Mari Rollag Evensen.

Pølser i sovepose

Når Tina Nordström sier korv i sovsäck betyr det rett oversatt pølse i sovepose. Hun pakker inn pølsene i ost og butterdeig og serverer med hjemmelaget ketsjup.

SLIK GJØR DU

Forvarm ovnen til 225 grader.

Kjevle ut butterdeigen. Skjær deigen i 8 spisse trekanter. Legg en skive ost på deigen.

Del pølsene i to og rull hver del inn i deigen.

Stekes i ovnen i ca. 7-8 minutter til de blir gyllenbrune og sprø.

Dypp i hjemmelaget ketsjup.

Kyllingspøkelser

Kyllingspøkelser er skikkelig skumle og helt supre.

SLIK GJØR DU

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett olje, salt og hvetemel.
Elt deigen sammen.
La den heve i ca. 1/2 time, til dobbel størrelse.

Del deigen i to.
Kjevle hver del ut til en rund leiv med diameter på ca. 30 cm, og del i åtte snipper.
Smør eventuelt ketchup eller pizzasaus på deigen.
Legg en osteskive på hver kyllingklubbe.
Pakk en kyllingklubbe inn i hver snipp.

Klipp øyne og munn i deigen, pensle med olje og stek i ovnen ved 225 °C ca. 15-20 minutter.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!