Supernytt

Streiken stopper Operasjon Dagsverk

I år har Operasjon Dagsverk 50-årsjubileum, men den tradisjonsrike elevdugnaden setter ikke ny innsamlingsrekord. Flere skoler her i landet lar heller elever ta igjen for det tapte fra lærerstreiken. – Kjipt, sier elevene selv.

Selv om lærerstreiken for lengst er over, får den fortsatt konsekvenser. Antall skoler som har meldt seg på til Operasjon Dagsverk er lavere i år enn den pleier.

Flere skoler gir nemlig elevene et noe vanskelig valg. De som ønsker det, kan delta i ekstraundervisning og ta igjen det tapte. Naturlig nok velger mange det, noe som igjen betyr at færre elever stiller opp for Operasjon Dagsverk.

– Ikke spesielt solidarisk

– Jeg synes det er utrolig kjipt, sier Andrine Bro.

Hun er leder for OD-dagen i Telemark og er selv elev på Skien videregående skole, der elevene får tilbud om ekstraundervisning.

– Det er heller ikke spesielt solidarisk med tanke på dem pengene fra OD-dagen skal gå til, nemlig unge kvinner i Malawi og Etiopia, sier Michel Mogen, som er leder for OD-arbeidet på skolen.

– Det betyr at mange dropper helt ut og bruker dagen som en ordinær skoledag istedenfor å komme seg ut og jobbe for Operasjon Dagsverk, sier Andrine Bro.

Frivillig å ta ekstraundervisning

Rektor ved Skien videregående forsvarer løsningen på OD-dagen.

– Vi har gitt elevene et tilbud i de mest sårbare fagene som språkfag og matematikk. Det er fordi de mistet undervisning på grunn av streiken i høst, sier Lill Harriet Koi.

OD-leder Michel Mogen, kommer ikke til å ta ekstraundervisning.

 Nei, jeg skal rundt om for å se at alt funker som det skal.

– Betyr det at du bli hengende etter?

– Ja, ler hun oppgitt, men selv om jeg er den eneste i min klasse som ikke tar ekstraundervisning, tror jeg det skal gå bra, sier hun.

 

Denne artikkelen er hentet fra nrk.no og er skrevet av Roald Marker.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!